06 52 42 12 75

   info@appelmanmassage.nl

Padel blessure behandeling

Kinesiotaping bij sportblessure in de praktijk van Appelman Sportmassage in Wognum

Effectieve Herstelbehandelingen bij padelblessures

Padel is een sensationele sport die snel aan populariteit wint. Ook in de regio Hoorn, Zwaag, Wognum en omstreken groeit het aantal padelerspelers snel. Padel is een intensieve en dynamische racketsport die elementen van tennis en squash combineert.

5 redenen waarom padel zo blessuregevoelig is

Snelle Bewegingen en Richtingsveranderingen
Padel omvat snelle bewegingen en frequente richtingsveranderingen op een beperkte ruimte. Deze abrupte en onvoorspelbare bewegingen vergroten het risico op verstuikingen en overbelasting van spieren en gewrichten.

Herhaald Slaan en Draaien
Het spel vereist herhaalde slagen, vooral bij het gebruik van de wanden. Deze herhaalde bewegingen, gecombineerd met draaiende bewegingen tijdens slagen, kunnen leiden tot overbelasting van spieren en gewrichten, met name in de armen, schouders, enkels en knieƫn.

Padelrackets en Baltechniek
Het gebruik van padelrackets en de specifieke techniek bij het raken van de bal kunnen invloed hebben op de gewrichten en spieren. Onjuiste techniek kan leiden tot overmatige belasting en blessures.

Competitieve Aard van de Sport
Padel is vaak competitief en spelers kunnen zich intensief inzetten om punten te scoren. De competitieve aard kan leiden tot overbelasting en het negeren van fysieke grenzen, wat het risico op blessures vergroot.

Gebrek aan Adequate Opwarming en Cool-down
Onvoldoende opwarming voorafgaand aan het spelen en het negeren van een geschikte cool-down na afloop vergroten het risico op blessures. Een goede opwarming bereidt het lichaam voor op de fysieke belasting, terwijl een cool-down helpt bij het verminderen van spierspanning.

De meest voorkomende Padel Blessures en waarom

Tenniselleboog (Epicondylitis):
Padel, met zijn snelle bewegingen en krachtige slagen, kan leiden tot tenniselleboog, wat resulteert in pijn rond de buitenste elleboog. Onze behandelingen richten zich op het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van herstel.

Enkelverstuikingen
Snelle zijwaartse bewegingen en plotselinge stops kunnen enkelverstuikingen veroorzaken. Appelman Sportmassage biedt specifieke technieken om de genezing te versnellen en de mobiliteit te herstellen.

Schouderblessures
Door de veelzijdige bewegingen, lopen padelspelers het risico op schouderblessures. De behandelingen die ik geef behandelingen richten zich op het verminderen van spanning en het bevorderen van de flexibiliteit van het schoudergewricht.

Zo voorkom je blessures bij padel:

Warming-up
Voer een grondige opwarming uit voorafgaand aan het spelen. Dynamische rekoefeningen en lichte cardioactiviteiten bereiden je spieren voor op de intensiteit van het spel en verminderen het risico op blessures.

Spierversterkende Oefeningen
Werk aan spierversterkende oefeningen, vooral voor de benen, core en schouders. Sterke spieren bieden stabiliteit en bescherming aan gewrichten tijdens bewegingen en snelle richtingsveranderingen.

Flexibiliteitstraining
Houd je spieren flexibel door regelmatig te stretchen. Dit verhoogt de bewegingsvrijheid en vermindert de kans op spierverrekkingen.

Aangepaste Intensiteit
Luister naar je lichaam en pas de intensiteit van het spel aan je eigen fitnessniveau aan. Overmatige inspanning kan leiden tot vermoeidheid en verhoogt het risico op blessures.

Rust en Herstel
Geef je lichaam voldoende tijd om te rusten en te herstellen tussen speelsessies. Adequate rust bevordert herstel en vermindert de kans op overbelasting.

Drink water
Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens intense speelsessies. Dehydratie kan spierkrampen en vermoeidheid veroorzaken.

Wat moet je doen als je een blessure bij padel hebt opgelopen?

Als je tijdens het spel pijn voelt of denkt dat je een blessure hebt opgelopen, stop dan onmiddellijk met spelen om verdere schade te voorkomen.

Geef het geblesseerde lichaamsdeel rust. Vermijd bewegingen of activiteiten die de pijn verergeren.
Breng onmiddellijk een koud kompres aan op het geblesseerde gebied om zwelling te verminderen. Gebruik een ijszak of een zak met bevroren groenten, maar wikkel deze in een dunne doek om bevriezing van de huid te voorkomen. Koel gedurende 15-20 minuten per keer, meerdere keren per dag.

Is de blessure accuut en ernstig dan zoek je direct professionele medische hulp.

In mijn sportmassage praktijk in Wognum gebruik ik diverse massagetechnieken (waaronder ook kinesiotaping) om de doorbloeding te verbeteren en spierspanning te verminderen. Dankzij de vele jaren ervaring in sportmassage en het verhelpen van blessures kan ik met jou werken aan een snel herstelproces.

Ik snap de passie voor padel, maar ook de frustratie die een blessures met zich meebrengt. Als sportmasseur en sportliefhebber help ik je graag bij een snel herstel, zodat je spoedig weer op de padelbaan kunt staan. Neem vandaag nog contact met mij op voor een afspraak voor een sportmassagebehandeling en ervaar de voordelen van mijn gespecialiseerde sportmassage in de regio Hoorn.